Fyra platser i Stockholm

Dela
  • Bor du i Stockholm med omnejd och skulle vilja pröva på det här med att spela Laserdome?
  • Skulle du vilja veta var du kan spela Laserdome någonstans?
  • Då kan vi berätta för dig att du kan spela Laserdome i Stockholm på inte mindre än fyra olika adresser.

Laser game, som det heter på internationell utrikiska, är en företeelse som har funnits i vårt avlånga land sedan 1993 då den första anläggningen för Laserdome slog upp sina portar i Stockholm. Grejen som sådan kommer, likt mycket annat, från USA ursprungligen.

Militärt träningssyfte

Det var från allra första början, någon gång på 70-talet, ett sätt för amerikanska marinkåren och de andra vapenslagen att under verklighetstrogna former träna sina soldater i strid. Faktum är att man fortfarande använder sig av lasersport i militärt träningssyfte fast numera under mycket mer avancerade former.

Det dröjde dock inte särskilt länge förrän några entreprenörer upptäckte möjligheten att bredda användandet av laser game och göra en kommersiell grej av det hela. Under 80-talet spred sig lasersporten som en eld över hela världen.

Högteknologiska lasersportanläggningar

Men det skulle dock dröja en bit in på 90-talet innan tekniken hade utvecklats tillräckligt för att man skulle kunna driva lasersportanläggningarna på det högteknologiska sätt som de facto krävs för att det ska vara roligt att spela Laserdome, som man oftast benämner detta spel.

Det krävs nämligen oerhört kraftfulla datorer för att all teknik i och kring en Laserdomeanläggning ska kunna fungera på ett någorlunda tillfredställande sätt. Det är nämligen datorn som är själva hjärnan i spelet.

Fysiskt krävande

Laser game, eller laser tag som detta spel även brukar kallas i vissa sammanhang, utkämpas bäst i totalt mörker där deltagarna ska lokalisera och skjuta ner varandra med de laserpistoler man är utrustade med.

Stämningsfull musik ackompanjerar hela bataljen och hela spelet styrs av en dator som räknar poäng, redovisar vinstgivande träffar och alla hinder som kan dyka upp utefter banan. Till skillnad från andra spel är Laserdome väldigt fysiskt krävande.

Det är hur kul som helst att spela Laserdome och om du aldrig har provat på detta spännande spel tidigare så är det faktiskt hög tid att du gör det nu. Laserdome hade tidigare en nedre åldersgräns på 16 år men den är borttagen numera. Det enda som krävs är att du kan bära den specialtillverkade västen.

Här kan du spela Laserdome i Stockholm

Lasersport är som sagt var något som finns att ägna sig åt på en hel rad olika platser i vårt land. Om du till exempel bor i Stockholm och skulle vara nyfiken på det här med Laserdome så har du inte mindre än fyra olika alternativ att välja mellan.

Laserdome i Stockholm hittar du på följande fyra adresser i det omedelbara storstadsområdet; Farsta Strand, Bromma, Hägersten samt på Surbrunnsgatan mitt i smeten i centrala Stockholm.

Så vad väntar du på? Skynda dig iväg till närmaste anläggning för Laserdome i Stockholm eller någon annanstans i Sverige där man kan ägna sig åt denna spännande och mycket intressanta sport.