Spela Laserdome i Stockholm

Dela

Tycker du om att på ett fantasifullt sätt ikläda dig rollen som en soldat som med vapen i hand smyger omkring i jakten på fientliga krigare? Har du alltid fascinerats av häftiga lasereffekter? Då kommer du att älska Laserdome, eller lasergame som det också brukar kallas.

Det var amerikanska armé som i skiftet mellan 1970- och 80-talet introducerade det som alltså senare kom att kallas för lasergame. Detta som ett sätt för marine corps och soldater ur andra vapenslag att kunna träna strid mot varandra på ett ofarligt sätt.

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

1 0
  • För alla åldrar
  • Laserspel i 15 minuter inkl. sportdryck/läsk

Det dröjde inte särskilt länge förrän denna spännande form av stridslek hade blivit en jättelik framgång i snart sagt hela världen. Med lasergevär av IR-typ och iförda militärliknande klädsel, bland annat en specialdesignad väst, ”krigar” man mot varandra under minst sagt lekfulla former.

Laserdome är en sport som man kan utöva både individuellt och i lagform. Om man kör själv så siktar och skjuter man mot fasta mål. Om man är två lag som möts så handlar det om att man ska försöka träffa varandra med laserstrålarna.

Den allra vanligaste utrustningen som används i dessa sammanhang är en så kallad IR-pistol och IR-mottagare. En annan variant är att IR-mottagningen finns inbyggd i den bana där man spelar.

Tillverkarna som har tagit fram utrustningen till spelet har utvecklat en mycket avancerad och specialiserad elektronik som man har byggt in i de vapen och all annan utrustning som man använder när man spelar Laserdome. Det är med andra ord inga simpla träbössor som används i spelet.

Spela Laserdome inomhus

Faktum är att man kan spela Laserdome både inomhus och utomhus. Inomhus kör man på i lokaler som är mörklagda. Både västar och puffror är anpassade till detta inomhusspel i mörker. Det kan finnas minor och andra dolda faror utlagda utmed banan för att göra det hela ännu mer spännande.

Hela spelet styrs av en dator som även sköter om att den rätta poängen delas ut för varje träff som spelarna får in på varandra. Spelet brukar också ackompanjeras av speciellt utvald musik. Laserdome är ett fysiskt krävande spel där även spelarens taktiska sinne sätts på prov.

Spela Laserdome utomhus

Det fungerar alldeles utmärkt att spela Laserdome utomhus också. Det vanliga är att man håller till på en paintballbana eller i en skog. Utrustningen som man använder för utomhusbruk skiljer sig ganska markant från den som används för Laserdome inomhus.

Det viktiga är att utrustningen är anpassad för längre avstånd. Vapnen måste även vara av kraftigare sort för att kunna skjuta starkare signaler, speciellt med tanke på att man spelar i fullt dagsljus.

Laserdome i Stockholm

Lasergame kan man sedan många år tillbaka spela i princip överallt på vår runda planet. Om du bor i Stockholmstrakten så kan det vara bra att veta att du kan spela Laserdome i Stockholm på fyra platser.

  • Bromma aktivitetscenter
  • Farsta Strand
  • Hägersten
  • Surbrunnsgatan 42

Laserdome är ett mycket fartfyllt och spännande spel som kommer att locka till många skratt och även bjuda på både action och lek. Samtidigt.