Varför laserdome?

Dela

Spela laserspel hos Laserdome i Stockholm

Laserspel, laser game, lasersport, Laserdome. Ja, kärt barn har som bekant väldigt många olika namn. Men alla de nyss uppräknade benämningarna handlar allihop om ett och samma spel, det som vi i Sverige oftast benämner som Laserdome.

Låt oss ta en lite närmare titt på vad detta fenomen handlar om och var du kan spela Laserdome någonstans, främst i Stockholm men även på andra platser runtom i vårt avlånga land. För den som till äventyrs aldrig hört talas om Laserdome kan vi berätta att:

 • Det handlar om ett spännande och actionfyllt spel som man kan spela både inomhus såväl som utomhus.
 • Precis som namnet på spelet avslöjar så använder man sig av IR-handeldvapen som skickar ut laserstrålar som man ska försöka träffa sina medspelare med.
 • Laserdome påminner till viss del om paintball med den skillnaden att det i detta fall handlar om laserstrålar och inte färgkulor.
  • Passar för olika typer av fester

   Laserdome är en grej som de facto passar alldeles utmärkt för olika typer av fester, i stil med födelsedagskalas, svensexor och möhippor och liknande glada sammankomster där man är ett gäng partysugna kompisar som vill umgås på ett spännande och kanske något annorlunda sätt.

   Man kan spela Laserdome om man är helt ensam också. I detta fall är de levande måltavlorna utbytta mot fasta attiraljer som man ska sikta på och försöka träffa. Det ska tilläggas med skärpa att det är minst lika kul att spela Laserdome själv som i grupp.

   Det handlar med andra ord om ett spel som har mycket stora likheter med äkta strid. Skillnaden är att de laserstrålar som man försöker träffa varandra med är helt ofarliga, men i övrigt känns de militära elementen igen.

   Om ni spelar Laserdome inomhus så sker detta i lokaler som är helt nedsläckta. Därinne i mörkret ska ni sålunda möta ”fienden” ansikte mot ansikte men det finns även andra faror som lurar bakom nästa hörn, till exempel minor och falluckor.

   Att spela Laserdome utomhus, i en skog eller på en speciell bana, kräver dock utrustning som är anpassad för dagsljus och andra utomhusförhållanden.

   Det krävs de facto väldigt mycket av datorkraft för att kunna driva en anläggning som är anpassad för lasersport. Därför kom det att dröja ända fram till mitten av 90-talet innan man kunde erbjuda fullgoda lasersportanläggningar.

   Laserdome i Stockholm

   De två första anläggningarna för Laserdome i Norden slog upp sina portar i augusti 1993. Detta skedde parallellt i Stockholm och Oslo. Därefter hakade Malmö och Göteborg på i maj året därpå och nu finns Laserdome representerat överallt i hela Skandinavien.

   Du som bor i Stockholm med omnejd har inte mindre än fyra anläggningar för Laserdome att välja mellan. Denna fyrklöver finns i Bromma, Hägersten, Farsta Strand och på Surbrunnsgatan mitt i smeten i Stockholms city.

   Laserdome i Stockholm förfogar över mycket fina och funktionsdugliga lokaler som på alla de fyra anläggningarna är anpassade för lasersport. Laserdome i Stockholm kan därför erbjuda alla sina besökare en upplevelse utöver det vanliga.

   Vill du och dina vänner vara med om något alldeles extra så ska ni boka tid hos ert närmaste Laserdome.